Author Topic: Dansker i spidsen af alt-i-en bank for bitcoins  (Read 53703 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Coins_Bank

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile

På papiret er der mange fordele ved digitale valutaer som bitcoins. Men reelt afholder besværet med at købe og bruge bitcoins både forretninger og forbrugere fra at komme i gang. Det forsøger CoinsBank at ændre på, med en alt-i-en bank for kryptovaluta som bitcoins.

Digital valuta er nem og billig at flytte rundt i hele verden, og den åbne, decentrale blockchain-teknologi tiltaler mange. Men når man skal købe bitcoins og sætte sig ind i, hvordan en digital pung fungerer, springer mange brugere fra. Så er de gode, gamle kontanter trods alt nemmere.

Det er den udfordring, CoinsBank forsøger at løse. Det Edinburgh-baserede startup åbnede for deres services i forbindelse med Money2020 i starten af april – med danske Ronny Boesing i spidsen.

“CoinsBank vil samle alle store elementer i cryptocurrency med traditionel finansielle økosystemer. Vi tilbyder allerede en lang række services, og målet er at stile en alt-i-en gateway til rådighed,” siger Ronny Boesing, CoinsBanks danske direktør, der har flere kryptovaluta-startups bag sig og har været aktiv i branchen siden 2014.

Bitcoins med et strejf traditionel banking

CoinsBank vil lave en 360-graders bankløsning for bitcoin-folk. Det gør virksomheden i praksis ved at samle alle services samme sted. Som kunde hos CoinsBank skal man kun oprette sig ét sted, for at komme i gang med at bruge bitcoins.

“Vores mission er at forbinde bitcoins til traditionel banking. Det gør vi ved at levere traditionelle bankprodukter til bitcoin-brugere, og samtidig gøre det nemt at veksle mellem traditionelt fiat-valuta og kryptovaluta”, siger Ronny Boesing.

Et eksempel er CoinsBanks Nano Card, der er et betalingskort som automatisk veksler almindelig valuta til kryptovaluta, og som kan bruges i butikker, der tager imod MasterCard.

Derudover samler CoinsBank en række services som en wallet til at opbevare bitcoins i, værktøjer til at integrere bitcoin-betaling i butikker og en valutabørs, hvor man kan veksle dollars og euro til bitcoins eller litecoins. Og netop CoinsBanks vekslebørs ligger allerede i top-10 over globale vekslebørser, når det gælder volumen – Det Seneste Døgn Er Der Vekslet Kryptovaluta For 3,86 Mio. Dollars Hos CoinsBank.

Alt-i-en bank for alle slags kunder

Med en række forskellige services satser CoinsBank på at få kunder blandt både enkeltpersoner, som ikke har en bank i dag og erhvervsfolk, som vil tage imod bitcoins i en forretning.

“CoinsBank er for de 2 milliarder mennesker, som i dag ikke har en bank. Det er for almindelige brugere, der hurtigt vil veksle mellem kryptovaluta og fiat-valuta. Og det er for erhvervskunder, der gerne vil tage imod bitcoins på en nem måde”, siger Ronny Boesing.

Forretningsmodellen minder om den fra almindelige banker, hvor gebyrer for at veksle og tage imod betalinger, skal give sorte tal i bunden af regnskabet hos CoinsBank.

Men Ronny Boesing har også en mere ideologisk tilgang: Han mener, at CoinsBank med udgangspunkt i bitcoin-teknologien kan skabe mere gennemsigtighed og retfærdighed i et finansielt system, som er i stykker.

“Bitcoins virkelige betydning er ikke bare hurtigt og billig pengeoverførsel. Det er blockchainen, der kommer til at være rygraden i næste generation af fintech-løsninger. Blockchain teknologien gør alle i stand til at opbevare og overføre information af en hvilken som helst art – direkte og sikkert mellem individer”, siger Ronny Boesing.