Author Topic: New YAM version release  (Read 57742 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Coodex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #45 on: February 07, 2014, 07:38:13 am »
have an i5 3230m downloaded ivy bridge. application file has a red exclamation mark in the icon. miner crashes instantly, following other ppl config that say its working and still fails. what file do I make with the application file is it a batch file? I feel lost any helpers

Show us your config!



Offline Coodex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #46 on: February 07, 2014, 07:41:07 am »
This is with m=8192 :

MMC Agg. SPM: 13.064, HPM: 10.040; Rnds C/I: 8/0, Don. C/I: 8/0; Cfg/Wkr SPM: 13.064/2.8355, Cfg/Wkr HPM: 16.497/2.0622 16 rnds AV=1, ART=29095

Back to m=1024 :

MMC Agg. SPM: 13.395, HPM: 13.538; Rnds C/I: 89/1, Don. C/I: 4/0; Cfg/Wkr SPM: 13.395/13.5526, Cfg/Wkr HPM: 13.553/13.5526 93 rnds AV=1, ART=4427

Which one is better? Not sure which HPM I should be looking at..

Offline Malak

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #47 on: February 07, 2014, 01:32:22 pm »
Code: [Select]
threads = 12
mining-params = mmc:av=1&aesni=on&donation-interval=100&m=6144
mine = getwork://[email protected]:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://[email protected]:8080:8081:8082:8083/mmc
compact-stats = 1
print-timestamps = 0

Do you run an AV or Anti-Malware?
Troubleshooter:
  • Disable Antivirus/AntiMalware
  • Redownload the YAM Program [the exe may have been corrupted]
  • Try a different YAM build
  • Disable Firewall or Allow the program to pass through Firewall
  • Look to install your CPU or Motherboard's specific Chipset drivers

It's a virtual server. So I'm limited what I can do. I did try different builds(3 or 4 of them).


Offline kilmarnock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #48 on: February 07, 2014, 02:06:18 pm »
Hello!
I try to get your miner working on Ubuntu 12.04, CPU is a Intel Core 2 Quad Q9550.

The binaries yam-yvg1900-M7k-linux64-core2 and yam-yvg1900-M7k-linux64-generic both fail (crash) during MMC check:

Miner version: yam M7k-linux64-core2/yvg1900
Checking target [getwork:// abcd ]...
Target OK
Checking params [mmc:av=1&aesni=on&m=1024]...
Params OK
Checking MMC Stage 1 optimizations compatibility...
Checking MMC Stage 2 optimizations compatibility...
Ung├╝ltiger Maschinenbefehl (Speicherabzug geschrieben)

(-> Illegal instruction (core dumped))

It does work with aesni=off

What can I do?
Felix

Offline ManeBjorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #49 on: February 07, 2014, 11:36:35 pm »
I cannot get YAM to even run.  It starts then closes the command console.  I have tried as admin and several ways.
Any ideas what I am doing wrong?
Tips Appreciated MMC | MQotia5NmKTsaXXPaN8hw2ze3Z1DNwi39s
https://www.multibet.io/index.php?ref=ManeBjorn

Offline itsik78

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #50 on: February 08, 2014, 05:10:31 am »
Hello!
I try to get your miner working on Ubuntu 12.04, CPU is a Intel Core 2 Quad Q9550.

The binaries yam-yvg1900-M7k-linux64-core2 and yam-yvg1900-M7k-linux64-generic both fail (crash) during MMC check:

Miner version: yam M7k-linux64-core2/yvg1900
Checking target [getwork:// abcd ]...
Target OK
Checking params [mmc:av=1&aesni=on&m=1024]...
Params OK
Checking MMC Stage 1 optimizations compatibility...
Checking MMC Stage 2 optimizations compatibility...
Ung├╝ltiger Maschinenbefehl (Speicherabzug geschrieben)

(-> Illegal instruction (core dumped))

It does work with aesni=off

What can I do?
Felix

As you said - it works when you set aesni to off, since this CPU doesn't support AES-NI. So that's your only option.

I cannot get YAM to even run.  It starts then closes the command console.  I have tried as admin and several ways.
Any ideas what I am doing wrong?

Hey,
Share what you tried and your config file.
Also try to follow the orders I've written on this thread:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=439874


Offline ManeBjorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #51 on: February 08, 2014, 05:02:30 pm »
I have an AMD A8-5557M  Quad Core.
8GB of Ram.
I tried this setup just to get it running at first and tweak from there but it just closes as soon as it opens.
I appreciate the help.

[/quote]#av=1 is HT-friendly. On 4-core with HT you shall run it 8 threads and 1Gb RAM per thread.
#av=3 is for non-HT. If you plan to run 4 threads on HT mach, ensure that you select av=3. The best is if you can pin your threads to cores to unlock full potential of av=3.
#av=2 is mediocre. In between 1 and 3, but you may give it a try.
#av=4 is for older AMD CPUs, ppl reported this was the best in some cases.
#av=5 is targeting Atoms in 64-bit mode, has completely different mem usage. Very slow one, but still faster than original one.

threads = 3
mining-params = mmc:av=3&aesni=on
mine = getwork://[email protected]:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://[email protected]:8080:8081:8082:8083/mmc
compact-stats = 1
print-timestamps = 0
Tips Appreciated MMC | MQotia5NmKTsaXXPaN8hw2ze3Z1DNwi39s
https://www.multibet.io/index.php?ref=ManeBjorn

Offline itsik78

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #52 on: February 08, 2014, 06:12:17 pm »
I have an AMD A8-5557M  Quad Core.
8GB of Ram.
I tried this setup just to get it running at first and tweak from there but it just closes as soon as it opens.
I appreciate the help.

Quote
#av=1 is HT-friendly. On 4-core with HT you shall run it 8 threads and 1Gb RAM per thread.
#av=3 is for non-HT. If you plan to run 4 threads on HT mach, ensure that you select av=3. The best is if you can pin your threads to cores to unlock full potential of av=3.
#av=2 is mediocre. In between 1 and 3, but you may give it a try.
#av=4 is for older AMD CPUs, ppl reported this was the best in some cases.
#av=5 is targeting Atoms in 64-bit mode, has completely different mem usage. Very slow one, but still faster than original one.

threads = 3
mining-params = mmc:av=3&aesni=on
mine = getwork://[email protected]:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://[email protected]:8080:8081:8082:8083/mmc
compact-stats = 1
print-timestamps = 0

How are you running it?
Assuming your on Windows and assuming that yam-mmc.cfg is in the same folder as the yam.exe file, you should run it like that:
Code: [Select]
yam -c yam-mmc.cfg
As for the yam-mmc.cfg file itself - I see that you used av=3. No idea if that's good or not. Best thing to do is let it run on finetuning at first for about an hour and check what the best result is.
As for the fact that it is AMD and not Intel - Did you make sure you've downloaded the correct miner?
Also, I see that this CPU supports AES instructions, maybe yvg1900 could tell us if the fact that it's an AMD is a problem with aesni on?
« Last Edit: February 08, 2014, 06:34:47 pm by itsik78 »

Offline ManeBjorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #53 on: February 08, 2014, 06:26:30 pm »
I used the generic YAM version as none of the others seemed to be the correct one for the Richland AMD CPU.
I do have the cfg in the same folder. 
I can't even get it to run at all it just opens and closes.  I have no idea what is messed up here.  I don't have any issues running any other command line mining software.
This one has me stumped.
I have been perusing the other thread that was mentioned to try and see if I can figure out what I am doing wrong as well.
Frustrating as I know this would boost my performance over mc2.
I cannot even get it to run in finetune mode either.
Tips Appreciated MMC | MQotia5NmKTsaXXPaN8hw2ze3Z1DNwi39s
https://www.multibet.io/index.php?ref=ManeBjorn

Offline itsik78

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #54 on: February 08, 2014, 06:37:16 pm »
I used the generic YAM version as none of the others seemed to be the correct one for the Richland AMD CPU.
I do have the cfg in the same folder. 
I can't even get it to run at all it just opens and closes.  I have no idea what is messed up here.  I don't have any issues running any other command line mining software.
This one has me stumped.
I have been perusing the other thread that was mentioned to try and see if I can figure out what I am doing wrong as well.
Frustrating as I know this would boost my performance over mc2.
I cannot even get it to run in finetune mode either.
I'll leave this one to yvg1900 as I don't really know which miner should be downloaded for AMD (generic does sound like the logical choice though).
Also, are you running it from the command line or a batch file?
You could try to see what the error is either by adding "pause" to the batch file or simply running it from the command line and checking the printouts.

Offline ManeBjorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #55 on: February 08, 2014, 06:38:56 pm »
I'm running from the command line.
I did get it to stop closing on me now so I can see what is going on.
I will post my findings in a few mins.
Tips Appreciated MMC | MQotia5NmKTsaXXPaN8hw2ze3Z1DNwi39s
https://www.multibet.io/index.php?ref=ManeBjorn

Offline ManeBjorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #56 on: February 08, 2014, 06:45:29 pm »
Odd it does not seem to be picking up my config.

I had to redo the config again and now it seems to be running.
Hopefully I get some results to share and see if I can tweak or not.
In a hour or two.
Thanks for the help.

« Last Edit: February 08, 2014, 06:47:51 pm by ManeBjorn »
Tips Appreciated MMC | MQotia5NmKTsaXXPaN8hw2ze3Z1DNwi39s
https://www.multibet.io/index.php?ref=ManeBjorn

Offline ManeBjorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #57 on: February 08, 2014, 07:01:25 pm »
So far I have it running it has more than doubled my HPM.
I will enable hugepages next.  Hopefully that boosts a bit more as well.
Tips Appreciated MMC | MQotia5NmKTsaXXPaN8hw2ze3Z1DNwi39s
https://www.multibet.io/index.php?ref=ManeBjorn

Offline itsik78

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #58 on: February 08, 2014, 07:17:26 pm »
So far I have it running it has more than doubled my HPM.
I will enable hugepages next.  Hopefully that boosts a bit more as well.
Great!
Very glad to hear that :)


Offline ManeBjorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: New YAM version release
« Reply #59 on: February 08, 2014, 07:39:55 pm »
Hugepages are going to be a bit more involved in Win8.1 than they used to be in older versions of windows.  I cannot even access the user security profile and I am on as the admin.  LOL
This is my only Win 8.1 system and I have not used it much.
So far though I am mining ok to DwarfPool and it has my 1ghpool on idle.
Hopefully I can keep tweaking. 

So far I have it running it has more than doubled my HPM.
I will enable hugepages next.  Hopefully that boosts a bit more as well.
Great!
Very glad to hear that :)
Tips Appreciated MMC | MQotia5NmKTsaXXPaN8hw2ze3Z1DNwi39s
https://www.multibet.io/index.php?ref=ManeBjorn