Author Topic: New YAM version release  (Read 101589 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline riukon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Generic is not working too :(. I`m installing windows 8 btw so I´ll try after it. Thank you

Offline itsik78

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
Tried and didnt work too. The miner in the MMC wallet is working fine, btw.
I've noticed it's happening on old Windows OS...
Try the generic version, it might work better for you (that's the one in the wallet).

Offline riukon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Tried and didnt work too. The miner in the MMC wallet is working fine, btw.

Offline tomorrow

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 173
    • View Profile
mining-params = mmc:av=1&aesni=on&m=1024

I would try aes=off
Vote for seraphim to lead a team of supporters as MMC CSO
Send 0.00000001 to MVTEcsoL9GvfezMUgEDnhr7ioRAsByuTAv

Offline riukon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
My cfg file is this

threads = 0
mining-params = mmc:av=1&aesni=on&m=1024
mine = getwork://MRxwJQhhLXCRdnsNL1yw7jQt6uuJr8C3hH@work.mmcpool.com:80:8880:8881:8882:8883/mmc
mine = getwork://MRxwJQhhLXCRdnsNL1yw7jQt6uuJr8C3hH@mmcpool.1gh.com:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://MRxwJQhhLXCRdnsNL1yw7jQt6uuJr8C3hH@erebor.dwarfpool.com:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://MRxwJQhhLXCRdnsNL1yw7jQt6uuJr8C3hH@moria.dwarfpool.com:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://yvg1900.mmc_1:x@mmc.gpools.com:8080/mmc
#proxy = socks4a://127.0.0.1:9150
compact-stats = 1
print-timestamps = 0

Offline tomorrow

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 173
    • View Profile
Srry i said i have i5 2570k but its 3570k i5`s. When I start yam.exe -c yam-mmc.cfg, ma message with "yam.exe stopped working" pops up. Any help? I tried with my i5 2410m Sandy Bridge and it worked well with no problems.
Is there any log files?
u mind post your config?
Vote for seraphim to lead a team of supporters as MMC CSO
Send 0.00000001 to MVTEcsoL9GvfezMUgEDnhr7ioRAsByuTAv

Offline riukon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Srry i said i have i5 2570k but its 3570k i5`s. When I start yam.exe -c yam-mmc.cfg, ma message with "yam.exe stopped working" pops up. Any help? I tried with my i5 2410m Sandy Bridge and it worked well with no problems.
Is there any log files?
« Last Edit: March 16, 2014, 08:15:28 pm by riukon »

Offline yvg1900

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
    • View Profile
  • BitShares: yvg1900
Daniel,

You shall check if XEN kernel properly enables AES-NI instructions. Unfortunately, this is typical problem with virtualized environments, but you can start with generic build and switch off AES-NI by replacing aesni=on with aesni=off in mining params (consult readme.txt for more details).

If that works, try using another build while keeping aesni=off (you shall start with Sandy Bridge build, and fall back to Nehalem if that one fails). Then try making aesni=on, that brings major speedup but requires proper AES-NI support on the host.

Note that some CPU feqtures, incl. AES-NI, can be disabled in BIOS.

As of CPU scheduling, pinning and isolation, I am using either numactl (if available) or taskset. Another alternative will be to spin up additional lightweight guest and run yam from inside that guest.


Follow @yvg1900 on Twitter to get updates on performance mining software

Follow @yvg1900 on Twitter for yam miner updates and support

Offline danmine

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Hi yvg1900!

I have got several E5-2650 CPUs but I run XEN with them to have some virtual instances.
I would like to mine memorycoin with these computers, with the not used threads, but if I boot up XEN kernel, yam gives me:
"24537 Illegal instruction"

Without XEN kernel, everything is working great.

What do you recommend for making yam work?
And what do you recommend to make sure yam is not using those threads that the XEN domUs are using? Or perhaps can I specify which threads for it to use?

The first question is more important.

Thank you,
Daniel

Offline riukon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
I`m having some problems making Yam work. I have an i5 2570k and I downloaded the ivy bridge yam version. Just changed the yam-mmc.cfg, put it on the same place than yam.exe and launching yam.exe -c yam-mmc.cfg. He opens cmd window and stops working after it. Any idea?

Offline IMJim

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Hey bud.....I am still having a problem with GMiner crashing at intermittent times when running YAM.  I also still get the message in the beginning of the non hugepages and thread degradation, not sure if resolving this would resolve the crashing of GMiner.

Any suggestions?

Thanks! 

Offline IMJim

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Ha....guess I should have guessed that one.....thanks!  Got a little bump in HPM, now at 6.2.

I noticed when it starts is says something about "non hugepages and thread performance may degrade.  Can I get more performance messing with the hugepages?  This is all new to me:-)

I was having a problem with CGMiner crashing after a while with the generic version of Yam, I had dropped thread from 7 to 6 of the 8 cores and that seemed to stop it.  Will try this correct version for my CPU at 7 again and see if that fixed that too.

Thanks again!

Offline Delinquency

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 370
    • View Profile
Update......got the miner working by dropping mem to 7168.  How do I know if I am getting best hash rate with this CPU....it says HPM: 4.942?

Use Bdver1
[bulldozer v1]

FX-8320 OC to 4.0GHz 1333mhz 8GB RAM [7168MB] gets 8HPM.

Offline IMJim

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Update......got the miner working by dropping mem to 7168.  How do I know if I am getting best hash rate with this CPU....it says HPM: 4.942?
« Last Edit: March 08, 2014, 01:46:41 am by IMJim »

Offline IMJim

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Hello,

Am having troubles getting YamMiner to work on my computer.  I have an AMD FX 8150 processor with the Bulldozer microarchitecture, Win 7 64 bit.  Am using the Generic version of YamMiner......window just closes when I run my bat file.

Bat file contents.......

yam --yam-mmc.cfg

Config file contents.........

threads = 7
mining-params = mmc:av=0&aesni=on&m=10240&t=7
mine = getwork://MWPXVL9Cia5ytgxgmpxyYukTW32R4PPFeK@work.mmcpool.com:80:8880:8881:8882:8883/mmc
mine = getwork://MWPXVL9Cia5ytgxgmpxyYukTW32R4PPFeK@mmcpool.1gh.com:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://MWPXVL9Cia5ytgxgmpxyYukTW32R4PPFeK@erebor.dwarfpool.com:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://MWPXVL9Cia5ytgxgmpxyYukTW32R4PPFeK@moria.dwarfpool.com:8080:8081:8082:8083/mmc
mine = getwork://IMJim.1:pass@mmc.gpools.com:8080/mmc
#proxy = socks4a://127.0.0.1:9150
compact-stats = 1
print-timestamps = 0


Am wanting to run on 7 of my 8 cores so I can also GPU other alt coins, I have 16 gigs of ram so assigned YamMiner to use 10 gigs to use with 7 cores.


Any suggestions?

Thanks!