Author [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: Protoshares-qt won't start  (Read 1225 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zrataj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Protoshares-qt won't start
« on: December 23, 2013, 10:47:10 AM »

Hi. I'm facing some problems with my client. Seems like Gui won't show up after I start the client, however I can see it in the taskbar. I can right clik on it and see options, I can see that the client is sinchronizing but the gui just won't show up. Any Idea?

I've tried to delete all files except wallet.dat, put new downloaded files back and restart but had no luck.

Thanks in advance.

Offline PYneer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #1 on: December 31, 2013, 03:39:55 AM »
Try redownloading the client and replace the old one to see if the problem will be solved that way.
BTC: 1RaWjtSo9CxGuraKm4ZUUMt6JoagYeoi7   PTS: PqvuS7V99h1HmguMq1ncy6ijMJ7NhU9kWM
Cryptsy   Vircurex

Offline arcke

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 115
    • View Profile
    • Diaspora
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #2 on: January 02, 2014, 11:40:06 PM »
Did you just install it or did it work before the problem occurred?
OpenPGP: 0x22d7e9cc35375665
PTS - PawnbhoiXhmkrKJEPAsCiwkpP81nRXJGTD
Diaspora profile - https://pod.orkz.net/u/arcke

Offline ripplexiaoshan

  • Board Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2043
    • View Profile
  • BTS: xiaoshan
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #3 on: January 02, 2014, 11:47:27 PM »
It happened to me on a very old computer with low performance, what I did was to kill the process first, and reopen it then waiting for enough time to let the window pop out
BTS ID:xiaoshan

Offline barwizi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 764
  • Noirbits, NoirShares, NoirEx.....lol, noir anyone?
    • View Profile
    • Noirbitstalk.org
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #4 on: January 03, 2014, 04:32:38 PM »
run your client via command line or batch file with -reindex. This uses the downloaded blocks already on the pc, then when it's done it will continue where it left off.
--Bar--  PiNEJGUv4AZVZkLuF6hV4xwbYTRp5etWWJ

The magical land of crypto, no freebies people.

Offline zrataj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #5 on: January 07, 2014, 10:18:22 AM »
Hi thanks for your answers. Tried all of that, but still the same. Client is starting, just the GUI isn't showing up. Tried with 0.4.0 and -rescan option but nothing seems to work. Will try on another PC and report.

With regards

zrataj

Offline barwizi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 764
  • Noirbits, NoirShares, NoirEx.....lol, noir anyone?
    • View Profile
    • Noirbitstalk.org
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #6 on: January 07, 2014, 10:44:43 AM »
Hi thanks for your answers. Tried all of that, but still the same. Client is starting, just the GUI isn't showing up. Tried with 0.4.0 and -rescan option but nothing seems to work. Will try on another PC and report.

With regards

zrataj
\

ok, so let's get serious.


1) which operating system
2) which version of the client
3) your specs
--Bar--  PiNEJGUv4AZVZkLuF6hV4xwbYTRp5etWWJ

The magical land of crypto, no freebies people.

Offline zrataj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #7 on: January 07, 2014, 05:00:19 PM »
Sorry forgot to post specs...

Windows 7 64 bit , 2gb RAM
Client ver. 0.4.0 (before was on 0.2.0)

When I start the client I can see the first screen (veryfiyng blockchain, loading addresses, ...) but then when the gui should show up nothing happens. However I can see the icon in the task bar,when I right click on it i can see options, debug window, exit and so on. So the client is working working properly just the gui isn't. Worked like a charm for few days but suddenly no gui.

regards, zrataj

Offline arcke

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 115
    • View Profile
    • Diaspora
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #8 on: January 07, 2014, 05:03:30 PM »
You say you tried -rescan, did you try -reindex?


Quote
Try starting your client with -reindex in console. this will reindex the blocks on your hdd and then connect to the network to sync.

Mac os /Applications/ProtoShares-Qt-0.2.0.app/Contents/MacOS/ProtoShares-Qt -reindex
Windows -- /yourpath/protoshares-qt.exe -reindex
OpenPGP: 0x22d7e9cc35375665
PTS - PawnbhoiXhmkrKJEPAsCiwkpP81nRXJGTD
Diaspora profile - https://pod.orkz.net/u/arcke

Offline zrataj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #9 on: January 07, 2014, 06:19:31 PM »
Yes tried but no joy. I can remember I had the very same problem with bitcoin client some years ago, but back then I just ended the process in the task manager and restarted the client and it worked.

Offline barwizi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 764
  • Noirbits, NoirShares, NoirEx.....lol, noir anyone?
    • View Profile
    • Noirbitstalk.org
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #10 on: January 07, 2014, 07:20:27 PM »
are there any coins in the wallet?
--Bar--  PiNEJGUv4AZVZkLuF6hV4xwbYTRp5etWWJ

The magical land of crypto, no freebies people.

Offline zrataj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #11 on: January 08, 2014, 09:31:40 AM »
Yes there are coins. Offcourse i have a backup of the wallet.

Offline barwizi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 764
  • Noirbits, NoirShares, NoirEx.....lol, noir anyone?
    • View Profile
    • Noirbitstalk.org
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #12 on: January 08, 2014, 09:54:43 AM »
i'm sorry for the inconvenience, by day's end, i'll try have a version that you can try use.
--Bar--  PiNEJGUv4AZVZkLuF6hV4xwbYTRp5etWWJ

The magical land of crypto, no freebies people.

Offline zrataj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #13 on: January 08, 2014, 10:33:56 AM »
No problem. I appreciate your help. So if I can help you just let me know. You need some debug logs or anything else? Some testing or what? Like I said just let me know. The coins are no problem, I will move the wallet to another PC in the worst case.

Thank you

zrataj

Offline barwizi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 764
  • Noirbits, NoirShares, NoirEx.....lol, noir anyone?
    • View Profile
    • Noirbitstalk.org
Re: Protoshares-qt won't start
« Reply #14 on: January 08, 2014, 11:22:46 AM »
keep your wallet.dat only and try with this version.

https://drive.google.com/file/d/0B-5Ax5kejTpMb2hUYnNKeGVLQWM/edit?usp=sharing
--Bar--  PiNEJGUv4AZVZkLuF6hV4xwbYTRp5etWWJ

The magical land of crypto, no freebies people.

 

Google+