Author [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: My wallet shows "Severe network problems | Last block was synced 1day 7h ago"  (Read 586 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bubble789

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • View Profile

I got this same problem with 0.9.0 then tried to uninstall and reinstall 0.9.1 and still the same issue persists.

I tried manually adding nodes and it didnt work, so I dont know how to fix this can someone please help me out?

Offline xeroc

  • Board Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12267
  • ChainSquad GmbH
    • View Profile
    • ChainSquad GmbH
  • BTS: xeroc
  • GitHub: xeroc
Just let the cluent run for a 30min. .. alternatively remove the "peeres_leveldb" folder in %APPDATA%\ROAMING\bitshares
And restart the client
Give BitShares a try! Use the http://testnet.bitshares.eu provided by http://bitshares.eu powered by ChainSquad GmbH

Offline bubble789

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • View Profile
Let me try removing peers folder, will report back soon. Thanks xeroc

Offline bubble789

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • View Profile
The client cannot get past "connecting to the Bitshares network" at the first stage..

merockstar

  • Guest
occasionally the struggle results in me tethering my phone to steal internet from my limited amount of 3g.

when I run out of 3g, and my phone drops down to 2g, i get these same symptoms.

this leads me to wonder, is there anything wrong with your internet connection? are you downloading stuff on torrent? are people playing call of duty in your house and talking on vent (or whatever call of duty people call vent)?

Offline xeroc

  • Board Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12267
  • ChainSquad GmbH
    • View Profile
    • ChainSquad GmbH
  • BTS: xeroc
  • GitHub: xeroc
The client cannot get past "connecting to the Bitshares network" at the first stage..
Try run the terminal version "bitshares_client.exe" ... it should give more details about what's wrong with the connection ..
Give BitShares a try! Use the http://testnet.bitshares.eu provided by http://bitshares.eu powered by ChainSquad GmbH

Offline bubble789

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • View Profile



this leads me to wonder, is there anything wrong with your internet connection? are you downloading stuff on torrent? are people playing call of duty in your house and talking on vent (or whatever call of duty people call vent)?

I am quite sure that noone is doing any "heavy duty" with the connection.

Offline karnal

I get this since 0.9 too, but it goes away after 10 min or so and then it is synced.

Offline bubble789

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • View Profile
I am doing reindexing now, still says "severe network problem" though..

Offline xeroc

  • Board Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12267
  • ChainSquad GmbH
    • View Profile
    • ChainSquad GmbH
  • BTS: xeroc
  • GitHub: xeroc
I am doing reindexing now, still says "severe network problem" though..
after the reindexing the client will start syncing with the network
after having synced with the network, the warning will disappear ..
just stay put
Give BitShares a try! Use the http://testnet.bitshares.eu provided by http://bitshares.eu powered by ChainSquad GmbH

Offline .yoshi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 82
    • View Profile
I am getting the same issue. I have reindexed, deleted peers_leveldb, and have left the client running for about an hour but not luck so far. I will try running in terminal when I get home to see if I can get a more detailed error log.

On version 0.9.2 Windows 8.1 64bit
« Last Edit: May 26, 2015, 04:43:33 PM by .yoshi »

Offline bubble789

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • View Profile
It's all good now. thanks guys for the input :)

Offline .yoshi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 82
    • View Profile
Resolved my issue as well, had to reindex 3 times but all good now!

 

Google+