Author [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: BUG reporting thread  (Read 3105 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Amazon

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 831
    • View Profile
    • Bitshares Forum
BUG reporting thread
« on: November 05, 2013, 10:25:27 PM »

I think we need a topic to let everyone post the bug they found.
Forum Donation: PforumPLfVQXTi4QpQqKwoChXHkoHcxGuA

Offline jimbobway

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: BUG reporting thread
« Reply #1 on: November 05, 2013, 10:39:38 PM »
I mined 50 PTS but it was not accepted (Unconfirmed 0 of 6 confirmations.  Generated but not accepted.)  It was mined three hours ago and I have 8 active connections and it is up to date.

Offline bytemaster

Re: BUG reporting thread
« Reply #2 on: November 05, 2013, 11:16:19 PM »
I mined 50 PTS but it was not accepted (Unconfirmed 0 of 6 confirmations.  Generated but not accepted.)  It was mined three hours ago and I have 8 active connections and it is up to date.

With a block production rate near 1 per minute, a hashing algorithm that takes 10-40 seconds to find a single result you would expect a lot of orphans.   If it were not for the orphans the block rate would probably be 2x what it is now.  My guess is that 50% of every thing mined right now is orphaned.
For the latest updates checkout my blog: http://bytemaster.bitshares.org
Anything said on these forums does not constitute an intent to create a legal obligation or contract between myself and anyone else.   These are merely my opinions and I reserve the right to change them at any time.

Offline bobmaloney

Re: BUG reporting thread
« Reply #3 on: November 05, 2013, 11:21:21 PM »
I cannot install the Windows binary.

Windows 7 (32-bit)
7-zip

"protoshares-qt.exe - System Error
The program can't start because libgcc_s_dw2-1.dll is missing from your computer.
Try reinstalling the program to fix this problem."


Edit: Fixed by using Windows extractor instead of 7-zip.
« Last Edit: November 06, 2013, 01:36:32 PM by bobmaloney »
"The crows seemed to be calling his name, thought Caw."
- Jack Handey (SNL)

Offline Amazon

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 831
    • View Profile
    • Bitshares Forum
Re: BUG reporting thread
« Reply #4 on: November 05, 2013, 11:24:22 PM »
When I try to do importprivkey, QT gives me:

Code: [Select]
Invalid private key (code -5)
I got the private key from another machine. And I am sure the it is correct.
Forum Donation: PforumPLfVQXTi4QpQqKwoChXHkoHcxGuA

Offline bytemaster

Re: BUG reporting thread
« Reply #5 on: November 05, 2013, 11:30:49 PM »
When I try to do importprivkey, QT gives me:

Code: [Select]
Invalid private key (code -5)
I got the private key from another machine. And I am sure the it is correct.

Looks like there might be some checks against Bitcoin magic numbers that need to be updated...
For the latest updates checkout my blog: http://bytemaster.bitshares.org
Anything said on these forums does not constitute an intent to create a legal obligation or contract between myself and anyone else.   These are merely my opinions and I reserve the right to change them at any time.

Offline flower1024

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 42
  • luck is just a share away
    • View Profile
Re: BUG reporting thread
« Reply #6 on: November 05, 2013, 11:35:46 PM »
I mined 50 PTS but it was not accepted (Unconfirmed 0 of 6 confirmations.  Generated but not accepted.)  It was mined three hours ago and I have 8 active connections and it is up to date.

With a block production rate near 1 per minute, a hashing algorithm that takes 10-40 seconds to find a single result you would expect a lot of orphans.   If it were not for the orphans the block rate would probably be 2x what it is now.  My guess is that 50% of every thing mined right now is orphaned.

rising connectionlimit should lower orphans. also port forwarding does help
i have 5 blocks - no orphan (but i do consider this very lucky)

protoshares-qt.exe -maxconnections=100 -addnode=162.243.61.72

Offline Amazon

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 831
    • View Profile
    • Bitshares Forum
Re: BUG reporting thread
« Reply #7 on: November 06, 2013, 01:53:07 PM »
Is it a good idea to have a "TotalSharesSupply" output in the "getinfo"? It will help to know how much ProtoShares in the market. It is hard to calculate every time.

Anyone agree with me?
« Last Edit: November 06, 2013, 02:30:01 PM by Amazon »
Forum Donation: PforumPLfVQXTi4QpQqKwoChXHkoHcxGuA

Offline BRWN8484

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: BUG reporting thread
« Reply #8 on: November 06, 2013, 05:37:50 PM »
Anyone else having a problem with Protoshares windows program shutting down?  I get a visual C++ error popup 2-4 times/day and it says something about protoshares shutting down for unexpected reason, and to notify software developers of problem?



{
"blocks" : 3101,
"currentblocksize" : 1000,
"currentblocktx" : 0,
"difficulty" : 0.00000095,
"errors" : "",
"generate" : false,
"genproclimit" : 3,
"hashespermin" : 6.62893900,
"pooledtx" : 0,
"testnet" : false
}

I am running an Intel i5 with windows 8, 64 Bit OS and 8 GB or Ram.

P>S>  I also saw suggestion to run multiple instances of program, if enough memory available, but when I try to start 2nd instance, I get error message and 1st instance shuts down immediately,  Anyone been able to multi-execute successfully?

Offline BTCguru

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: BUG reporting thread
« Reply #9 on: November 06, 2013, 05:50:43 PM »
I had been mining on my macbook air for a while before this issue happened. Now the client tells that:
Error loading block database. Do you want to rebuild the block database now?

I click OK. It gives me:

ProtoShares-Qt quit unexpectedly. Click Reopen to open the application again. Click Report to see more detailed information and send a report to Apple.

I am trying to locate the blockchain directory on OSX, but it's not there where the bitcoin blockchain would be. I am thinking just delete the blockchain, if I can find it.

Thanks.

Offline bytemaster

Re: BUG reporting thread
« Reply #10 on: November 06, 2013, 05:53:29 PM »
I had been mining on my macbook air for a while before this issue happened. Now the client tells that:
Error loading block database. Do you want to rebuild the block database now?

I click OK. It gives me:

ProtoShares-Qt quit unexpectedly. Click Reopen to open the application again. Click Report to see more detailed information and send a report to Apple.

I am trying to locate the blockchain directory on OSX, but it's not there where the bitcoin blockchain would be. I am thinking just delete the blockchain, if I can find it.

Thanks.

everything ends up in ~/.protoshares

For the latest updates checkout my blog: http://bytemaster.bitshares.org
Anything said on these forums does not constitute an intent to create a legal obligation or contract between myself and anyone else.   These are merely my opinions and I reserve the right to change them at any time.

Online fav

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4077
  • No Pain, No Gain
    • View Profile
    • BitShares 2.0 SmartCoin
  • BTS: fav
Re: BUG reporting thread
« Reply #11 on: November 06, 2013, 06:14:40 PM »
Sent 140 Shares with a 0.01 Fee - took around 30mins
Send 49 Shares with 0 Fee - instant

is that right?
► How-to Buy BitShares: https://goo.gl/i9j2YZ

Offline bytemaster

Re: BUG reporting thread
« Reply #12 on: November 06, 2013, 06:15:42 PM »
Sent 140 Shares with a 0.01 Fee - took around 30mins
Send 49 Shares with 0 Fee - instant

is that right?

With the number of orphans out there the network is wonky right now.  SHould clear up once difficulty adjusts.

Note: the only things we changed from Bitcoin 0.8.5 is the proof of work, the reward schedule, and the block rate, the address leading letter, the ports, and the genesis block.
For the latest updates checkout my blog: http://bytemaster.bitshares.org
Anything said on these forums does not constitute an intent to create a legal obligation or contract between myself and anyone else.   These are merely my opinions and I reserve the right to change them at any time.

Offline Vizierx

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: BUG reporting thread
« Reply #13 on: November 06, 2013, 10:02:24 PM »
Sent 140 Shares with a 0.01 Fee - took around 30mins
Send 49 Shares with 0 Fee - instant

is that right?

With the number of orphans out there the network is wonky right now.  SHould clear up once difficulty adjusts.

Note: the only things we changed from Bitcoin 0.8.5 is the proof of work, the reward schedule, and the block rate, the address leading letter, the ports, and the genesis block.

Hmm i think what iam got error but now after 20+ minutes i got my pts from one wallet to another

Offline BTCguru

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: BUG reporting thread
« Reply #14 on: November 07, 2013, 02:11:12 AM »
I had been mining on my macbook air for a while before this issue happened. Now the client tells that:
Error loading block database. Do you want to rebuild the block database now?

I click OK. It gives me:

ProtoShares-Qt quit unexpectedly. Click Reopen to open the application again. Click Report to see more detailed information and send a report to Apple.

I am trying to locate the blockchain directory on OSX, but it's not there where the bitcoin blockchain would be. I am thinking just delete the blockchain, if I can find it.

Thanks.

everything ends up in ~/.protoshares

Thanks, Pro.
Another issue. Display error of text with the client. The address was shown as little square blocks. But when I copy it to a text editor, it displays correctly. Must be a encoding problem.

 

Google+