Author [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] [EN] [ZH] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: 0.4.15-a - not connected?  (Read 238 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline minty

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
0.4.15-a - not connected?
« on: September 17, 2014, 07:22:08 AM »

before I ran 0.4.14 which had no connection probs.
just upgraded to 0.4.15-a and this one says Not connected.
what could be the reason?

oups sry should prob have been posted in the Tech section?
« Last Edit: September 17, 2014, 07:33:37 AM by minty »

Offline xeroc

  • Board Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12267
  • ChainSquad GmbH
    • View Profile
    • ChainSquad GmbH
  • BTS: xeroc
  • GitHub: xeroc
Re: 0.4.15-a - not connected?
« Reply #1 on: September 17, 2014, 07:40:03 AM »
I figured it out ..

The chain server seems to be offline ... however I am not sure if you are using a chainserver .. could you go to your config directory %APPDATA/Roaming and take a look into the config.json file ..
if it states an ip address below "chain_server" .. then delete the line with the ip address ...

fixed it for me
Give BitShares a try! Use the http://testnet.bitshares.eu provided by http://bitshares.eu powered by ChainSquad GmbH

Offline minty

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: 0.4.15-a - not connected?
« Reply #2 on: September 17, 2014, 08:03:14 AM »
thx but there is no ip address below chainserver

Offline xeroc

  • Board Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12267
  • ChainSquad GmbH
    • View Profile
    • ChainSquad GmbH
  • BTS: xeroc
  • GitHub: xeroc
Re: 0.4.15-a - not connected?
« Reply #3 on: September 17, 2014, 08:28:51 AM »
Ah .. the "not connected" in the status bar could be caused by a bug in the gui ..

you can check for the "real connection status" using the "console" by typing "getinfo" .. the latest block time should be in the range of seconds ..
Give BitShares a try! Use the http://testnet.bitshares.eu provided by http://bitshares.eu powered by ChainSquad GmbH

Offline minty

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: 0.4.15-a - not connected?
« Reply #4 on: September 17, 2014, 08:42:46 AM »
alright - I deleted all data except the wallet and did a full resync - now conn is good and green :)
tried run 64bit - but now I am back on the 32bit client
win 8.1 ent

thx xeroc

 

Google+