Author Topic: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC  (Read 24137 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline furball

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #60 on: November 05, 2013, 09:31:18 am »
Windows client is very sensitive to changing number of threads for mining...keeps crashing for me and having issues now getting it to mine again.

My advice is..if it's mining away, don't touch it! :-)

Offline smith88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #61 on: November 05, 2013, 09:38:14 am »
Windows client is very sensitive to changing number of threads for mining...keeps crashing for me and having issues now getting it to mine again.

My advice is..if it's mining away, don't touch it! :-)

where were you modifying the threads? thx
PTS:  Pv5uGw6APp4UweLE8J1piqWM2i5xFGUHij
BTC:  1B2vsiqJhh5W1mrfJNcC4Zu2kWG3mWzJft

Offline furball

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #62 on: November 05, 2013, 11:06:23 am »
Windows client is very sensitive to changing number of threads for mining...keeps crashing for me and having issues now getting it to mine again.

My advice is..if it's mining away, don't touch it! :-)

where were you modifying the threads? thx

Yes, within the settings menu.

Offline BRWN8484

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #63 on: November 05, 2013, 11:52:27 am »
Downloaded Windows Protoshare Wallet.  How do I mine?  I am seeing an error on Wallet when I start it up, "No Block source available"  Any help appreciated?

Offline ruletheworld

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 162
    • View Profile
    • BTC Geek
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #64 on: November 05, 2013, 11:54:22 am »
noob question - so I've downloaded the Windows client and am currently mining @1.75GB Mine two processes. The task manager shows about 1.6GB being used by the software, so that seems good. There's no indication though that it's mining or not. The console log doesn't seem to help much. Any easy way to confirm it's actually doing what it's supposed to do?
PTS: PYRqARWMGQ1PeZvjJM6iWJxf2ouwYcueHF
BTC: 1NeRoAKp137GTDUEBaonbu5BUGPN17Xw5n
http://btcgeek.com

Offline yago

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 188
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #65 on: November 05, 2013, 12:10:34 pm »
noob question - so I've downloaded the Windows client and am currently mining @1.75GB Mine two processes. The task manager shows about 1.6GB being used by the software, so that seems good. There's no indication though that it's mining or not. The console log doesn't seem to help much. Any easy way to confirm it's actually doing what it's supposed to do?

Help > debug > console

write:  getmininginfo

if hashespermin > 0 then your client is mining :)
http://bitsharestalk.org/donate.html  <---- Donate to the BitShares Forum ----> PforumPLfVQXTi4QpQqKwoChXHkoHcxGuA

Offline ruletheworld

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 162
    • View Profile
    • BTC Geek
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #66 on: November 05, 2013, 12:38:43 pm »
noob question - so I've downloaded the Windows client and am currently mining @1.75GB Mine two processes. The task manager shows about 1.6GB being used by the software, so that seems good. There's no indication though that it's mining or not. The console log doesn't seem to help much. Any easy way to confirm it's actually doing what it's supposed to do?

Help > debug > console

write:  getmininginfo

if hashespermin > 0 then your client is mining :)

noob question - so I've downloaded the Windows client and am currently mining @1.75GB Mine two processes. The task manager shows about 1.6GB being used by the software, so that seems good. There's no indication though that it's mining or not. The console log doesn't seem to help much. Any easy way to confirm it's actually doing what it's supposed to do?

Help > debug > console

write:  getmininginfo

if hashespermin > 0 then your client is mining :)

Ahh awesome, thanks!
I guess I am mining then:



{
"blocks" : 363,
"currentblocksize" : 1157,
"currentblocktx" : 1,
"difficulty" : 0.00000095,
"errors" : "",
"generate" : false,
"genproclimit" : 2,
"hashespermin" : 3.97507298,
"pooledtx" : 1,
"testnet" : false
}

PTS: PYRqARWMGQ1PeZvjJM6iWJxf2ouwYcueHF
BTC: 1NeRoAKp137GTDUEBaonbu5BUGPN17Xw5n
http://btcgeek.com

Offline BRWN8484

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #67 on: November 05, 2013, 12:51:04 pm »
OK... I know that I am new here... But if anyone else has seen this problem and can give me some help, I would greatly appreciate some direction... I am seeing an error when I run the windows software.  "No Block source available".   Thanks again for your patience, but I am not sure next step to get this software up and running?


Offline bytemaster

Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #68 on: November 05, 2013, 02:29:01 pm »
probably because our seed nodes are over loaded.  You will have to add some manually.
For the latest updates checkout my blog: http://bytemaster.bitshares.org
Anything said on these forums does not constitute an intent to create a legal obligation or contract between myself and anyone else.   These are merely my opinions and I reserve the right to change them at any time.

Offline BitNoob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #69 on: November 05, 2013, 03:38:35 pm »
Hi, i have some noob questions...
I downloaded the soft for windows this morning. In a first time i couldn't find any node, but now it's working thanks to yours advises "addnode 162.243.61.72 add" (i think).
Now i click on mine 3 processes, it seems working.
I would like to verify my hashrate on windows, how could i do that?
If i find a block, the protoshares will automatically go to my PTS adress? do I make adjustments other than clicking 3 processes

Thank you guys, i'm enjoying my first minning coins experience  ;)


Offline bytemaster

Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #70 on: November 05, 2013, 03:40:56 pm »
Help -> Debug Window -> Console

Enter: getmininginfo

It should give you stats...

Yes, it will automatically show up in your wallet.
For the latest updates checkout my blog: http://bytemaster.bitshares.org
Anything said on these forums does not constitute an intent to create a legal obligation or contract between myself and anyone else.   These are merely my opinions and I reserve the right to change them at any time.

Offline bobmaloney

Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #71 on: November 05, 2013, 04:11:57 pm »
Newb problems:

I cannot install the Windows binary.

Windows 7 (32-bit)
7-zip

"protoshares-qt.exe - System Error
The program can't start because libgcc_s_dw2-1.dll is missing from your computer.
Try reinstalling the program to fix this problem."

It appears that libgcc_s_dw2-1.dll was unpacked OK?

Edit: Fixed by using Windows extractor instead of 7-zip.


« Last Edit: November 06, 2013, 01:36:00 pm by bobmaloney »
"The crows seemed to be calling his name, thought Caw."
- Jack Handey (SNL)

Offline kenpodragon

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 64
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #72 on: November 05, 2013, 05:04:48 pm »


{
"blocks" : 767,
"currentblocksize" : 1000,
"currentblocktx" : 0,
"difficulty" : 0.00000095,
"errors" : "",
"generate" : false,
"genproclimit" : 3,
"hashespermin" : 10.11592189,
"pooledtx" : 0,
"testnet" : false
}

No Shares yet.

Offline BitNoob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #73 on: November 05, 2013, 05:40:06 pm »
I'm wondering, how much bandwidth is used by the minning process (more or less)? is it possible to verify?

Offline BRWN8484

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Mining Begins November 5, 08:08:08 UTC
« Reply #74 on: November 05, 2013, 05:50:04 pm »
Not sure.  Been mining most of morning on 2 pc's 3 threads each...First I got an error message and could not find node, then it took a while for hashing to begin, then my miner shut down???? and now I check mininginfo and I find 0 hashes.  What?????  All morning mining and nothing to show for it but headaches.  Oh well.... hope somebody is making some money out there, because at this rate, I'll never make any coins!



{
"blocks" : 827,
"currentblocksize" : 0,
"currentblocktx" : 0,
"difficulty" : 0.00000095,
"errors" : "",
"generate" : false,
"genproclimit" : -1,
"hashespermin" : 0,
"pooledtx" : 0,
"testnet" : false
}

Sheesh  .. Is it me or are others having trouble?